Søk i denne bloggen

11.21.2009

2 PERS/ PB OG 1 NY ART!!!! bare på noen timers fiske!!Ble vist en stund siden jeg fikk skrevet her, men har bare ikke funnet noe serlig å skrive om og har ikke den samme skrivelysten lenger som jeg hadde tidligere i år men den kommer nok snart tilbake håper jeg!!!
Reiste ut i dag noe tidligere en vanlig for det var for engangs skyld fint vær her!
Planen var og fiske på en liten øy med en stor grunne på begge sider, på den ene siden er det også en dyp kanal og den er kansje 15 meter brei før det komme en ny lite øy og på den andre siden igjen er det 1-3 meter et stykke ut så her burde det være bra med sjøørret og torsk tenkte jeg.
Ror langs land med en frenzy wobler som jeg da har bytta ut treble krokene på og satt på enkelt kroker i stedet.
Krokingen ble meget bra på den ene fisken som tok, selvom kroken satt så langt ut på leppa til torsken den kunne satt begge krokene godt fast! Trur faktisk at jeg hadde mista den vis det hadde vært treble kroker men det veit jeg jo ikke.
Den var 3,5 kilo og er den Største torsken jeg har fått i Oslofjorden som jeg kan huske!!!
Kom meg omsider fram til øya og alt så perfekt ut! ganske vindstille men litt bølger, bra strøm over grunna og stigende vann, store mengder kutlinger og veldig variert bunn med store steiner, sand, skjæl og tang.
Men når alt er så perfekt må noe være feil! og det var det for enten var ikke fisken der eller så var den over hode ikke intresert i noe som helst og svømte så langt ut at jeg ikke klarte å se den.
Ble der et par timer før jeg ga opp og rodde langs land tilbake med samme woblern igjen.
Ingen ting skjedde så reiste da inn i havna.
Ble fort ferdig med det nødvendige arbeidet med båten og kom inn til god svingen min.
Tok meg en liten matpause og slappet av på benken til det ble helt mørkt da tok fluestanga og gikk litt langs land til jeg kom til plassen min der i svingen.
Det kommer noen og spør om det er noe å få og sier da at jeg får et pen torsk, og der kom det vist en sild også. tok et kast og la flua et stykke foran.
Nappet den litt innover og det blinker!!! fast fisk!! Men ikke rare fighten i sild på 25 cm!
Det var ny art på flue:D
Etter kansje 5 min kommer det en pen torsk inn i svinge og lemper flua ut og lar den synke, torsken får fort øye på den og nøkker flua hurtig opp i vannet igjen når torsken er 1 meter unna, den svarer med å ta et par kraftige slag med halen og svelger flua, for engangs skyld klarer jeg å vente til torsken snur seg med å dra til!!!
Den svarer med å rive med seg en del meter før jeg rekker å stoppe den fra å kjøre seg fast i flytebrygga noen få meter fra der jeg står.
Den svømmer litt langs muren og før den lar seg lett taue bort til stranda hvor jeg får lura den inn nært nok til at jeg får tatt en godt gjellegrep så da var også ny pers på fluetorsk i boks:D

1 kommentar:

  1. Så du er ute etter storlaksen? Kom til lofoten....

    http://lofoten-bloggen.blogspot.com/2009/12/lofoten-fiske-lofotfiske.html

    SvarSlett

her kan dere komentere bildene og snakke om fiske og spørre vis det er noe dere lurer på:)