Søk i denne bloggen

4.17.2010

ÅRETS FØRSTE BLANKETUR....




Jaja jeg kan tydlig viss ikke få fisk på vær tur men var da en ellers fin tur.
Men syns det er synd at de grunneierne her ikke rydder etter at de har hogd!!! Skjønner heller ikke vitsen med å hogge viss man ikke skal ta vare på tømret!!
Jeg fiska bare av gjeddesvingen, fiska med spinnere i 4 forskjellige farger, woblere i 3 forskjellige farger, atomsluken i 7 forskjellige farger og ingen ting ga fisk eller napp eller noe annet tegn til at det var liv der!!!
Så denne gangen så jeg ikke fisk, kjente ikke fisk, fikk ikke fisk og fikk heller ingen tegn til at det overhode var noe der!!










4.14.2010

 
Jeg og Vidar stakk da ut et par timer i går etter sjøørrett og torsk og det blåste da litt fra nord som gjorde det litt surt og + at hele nærsnes bukta ble fylt opp med tang og annet som festa seg på kroken!!!
Fisk så vi ikke før jeg på siste kastet får en liten torsk på 700-800 gram som jeg da kroker av i vannet og lar svømme.







  jeg og en kompis reiste da ut på lørdag rundt 12 og var framme på øya rundt 16!! da var jeg passe sliten etter å ha rodd 3 km i en 7 foter med 2 store sekker som er overfylt med mat og drikke!!!! og med han oppi også er det jo ikke store plassen igjen!!!
Vi kommer oss da uttover et stykke før det blåser litt som gjør at denne lille greia som kalles en båt blir håpløs!! så da må jeg kjemp for vær meter!!!
Men var deilig å komme i land og fikse seg noen pølser og slappe litt av før vi begynner å fiske, etter et lite stykke har jeg en pen sjøørrett som bommer på sluken og den så jeg ikke igjen...
Etter et par timer til med fisking fra øya reiser vi ut til en plass hvor det pleier å være bra med hvitting og han får ned kroken litt før jeg meg får fort opp en hvitting på 300 gram men det var tydlig viss den eneste også men jeg får da en liten torsk som jeg koker til middag.
Jeg går og fisker til 24 og det eneste jeg legger merke til er at det så ut som det var mye småsild helt opp på land der for så ut som det blinka fra vannet egentlig over alt!! var ikke bare jeg som så det men han også!
Dagen etter var det ikke noe bedre...
Fiska rundt øya et par ganger uten å se eller å kjenne fisk så da prøver jeg meg litt på torsken og ikke lenge etter er frokosten sikra! En kilos torsk.
Sjer ikke mye etter dette bortsett fra at vi prøver litt mere på hvittingen men får bare 1 torsk vær og begge de svømmer enda.
Turen hjem gikk lettere da!

4.06.2010

ÅRETS FØRSTE SJØØRRET OVER 40 CM :D



 Siste dagen før skolestart måtte brukes til noe bra! Og hva er vel bedre en å stikke på fiske tur!
Fisket var veldig trekt i store bukta så da gikk jeg til havna og der så jeg at det gikk en grei sjørret og helt på land og prøver noen kast med tasmanian devil men den virka ikke serlig intresert så bytta til en tynnere variant av møresilda og da var den intresert men tok den ikke.
Da prøvde jeg da en rapala orginal og da var den så vidt borti men tok ikke skikklig!
Rapala i annen farge og den er veldig intresert noen kast og like før den tar flere ganger men ikke med den heller!!
Da prøver jeg en dansk sluk som har en litt pussig form og etter noen kast og den er tydlig intresert lar jeg bare sluken synke ved land på stram sene og da svømmer den bort og tar den rett før den treffer bånn!!
Et perfekt tillslag og fast fisk:D Men denne fisken var ikke serlig intresert i å svømme... den bare sprelte til jeg løfta den opp på brygga og fikk sikra meg årets første:D
Fisker litt til der inne før jeg stikker ut med båten og da prøver jeg jo den faste grunna men helt døtt der!! så da er inn igjen og prøve på samme sted som i stad.
Fisker litt i den svingen men virker ganske døtt der så prøver litt unna og der er det en ganske pen torsk som jeg bommer på tillslaget så den bare forsvant til dypet.... var 2-3 kg så pen fisk!
Etter noen turer fram og tilbake tar en ny torsk sluken og denne sitter!!! Fy faan det var fart i den!!!! sjeldent at kilos torsk drar flere meter med sene!!! Den holdt ikke lenge ut da!
Den gadd jeg ikke å ta og etter dette var det for mørkt til å ta bilder.
2 kast seinere på samme sted ser jeg en stor skygge etter den danske sluken igjen!! så sveiver nesten inn til brygga jeg står på og lar den synke da kommer det opp 2-3 kilos torsk og tar sluken og den sitter da greit men bare en vanlig torske kamp seinere var den på grunna.
Jeg gadd ikke å ta med meg denne hjem for har jo alt bra med torsk og hadde jo skaffa meg middag alt:D


4.02.2010

EN SVENSKE HAR DA SKJØNT DET:D 2,4 BLANKT SØLV!

Vädret är toppen. Lagom varmt och man får riktigt med vårkänslor. Ingen snö kvar alls. Skönt det.
Var till en av åarna här. RönneÅ som är ganska känd lax och öringå. Jag fiskade i Bäljane å som ansluter till RönneÅ. Det var ett fint parti med lagom strömt vatten. Jag hade bara fiskat i ca en halvtimma, då jag kastade till andra sidan strandkan
 Då såg jag hur vattnet bubblade extra mkt. Sen drog draget i väg. Jag tänkte, nej inte bottennapp nu igen.   Men nej, det var fisk på. Jag tänkte hoppas inte det är någon surgädda. Nej då. Upp kommer en fin havsöring. Troligen en övervintrad fisk. Den var lite färgad. Men välmatad och väldigt röd och fin i köttet. Som tur var kom det en kille med en son och hund förbi. Jag sa till  dom att jag sa
  Jag sa till  dom att jag saknar håv. Men jag såg en annan kille fiskade där oxå, lite längre bort, som hade håv. Pappan med hunden sa till sin son att springa, och hämta håven. Sen fick jag låna våg av han som hade håven. 2,4 kg. Så ikväll blir det god Öringmiddag.

4.01.2010

ÅRETS 3 FØRSTE FISK PÅ STANGFISKE FRA LAND:D

 
Fikk noen timer med stanga etter sjøørretten i mens det ble mørkt og til det var helt mørkt, mista 1 liten ørret og fikk 1 ørret, ørretten var ikke større en 25  cm så den fikk raskt friheten og så skal jeg da den så fort den er over kilon:D
Seiene og ørretten tok alle på en spinner med sort kropp med gule prikker og blankt blad, den siste seien var jeg helt sikker på var en ørrett for den var jævla sprek!!